Symptomen bij een snelle schildklier


Een snelle schildklier kan erg vervelend zijn. Omdat een afwijking aan de schildklier niet zichtbaar is, wordt dit vaak niet of pas laat ontdekt. Er zijn echter wel allerlei klachten en symptomen die kunnen wijzen op een snelle schildklier. De meest voorkomende symptomen zijn;

Een bekend symptoom is diarree. We hebben er allemaal wel eens last van, maar wanneer de diarree langere tijd aanhoudt is er iets aan de hand. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat de schildklier een snelle werking heeft, maar dit kan wel een oorzaak zijn.
Ook zien we bij een snelle schildklier vaan gewichtsverlies ontstaan. Een oorzaak van plotselinge ernstige gewichtsafname kan een te snelle schildklier zijn.
Een ander symptoom van een te snelle schildklier is de verandering van de menstruatiecyclus. Wanneer de menstruatie sterk verminderd kan dit duiden op een te snel werkende schildklier. Het is aan te raden om de huisarts te contacteren voor meer informatie.
Verder zien we ook oogklachten als symptoom bij een te snelle schildklier. Hierbij kun je denken aan prikkende, branderige of geïrriteerde ogen. Wanneer dit zomaar zonder aanleiding opkomt, kan dit een gevolg zijn van een te snelle werking van de schildklier.
Daarnaast zien we vaak stress en onrust als een symptoom of klacht bij een te snel werkende schildklier. Wanneer je in rust, dus bijvoorbeeld thuis op de bank, ineens onrustig wordt, kan dit duiden op een te snel werkende schildklier.
Ook zien we dat mensen met een te snelle schildklier last hebben van trillingen. Hierbij moet je denken aan het soort trillingen wanneer je bang of gespannen bent. Wanneer deze trillingen zonder duidelijke reden optreden, kan dit wijzen op een te snelle werking van de schildklier.
Verder hebben mensen met een te snel werkende schildklier soms last van hartkloppingen. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, maar een snelle schildklier is zeker een mogelijke oorzaak van deze klacht.
Tot slot is een veel voorkomende symptoom zweteringheid en het warm hebben. Wanneer je een te snel werkende schildklier hebt kan het zijn dat je het erg warm krijgt en zweterig wordt, zonder dat hier een duidelijke reden voor is.

Al deze symptomen kunnen dus wijzen op een te snelle werking van de schildklier. De klachten kunnen echter ook een andere oorzaak hebben. Het is daarom verstandig om bij twijfel altijd contact op te nemen met de huisarts. Hij kan bekijken wat de meest waarschijnlijke oorzaak van de klachten is.
Twijfel je of je last hebt van schildklier klachten? Neem dan contact op met je huisarts